Amy Pieters wordt in kunstmatige coma gehouden na aanrijding

Amy Pieters is gisteravond aan haar hoofd geopereerd nadat ze werd aangereden op training, nabij het Spaanse Calpe. In het ziekenhuis van Alicante werd de druk, die ontstaan was door de val, weggenomen. Ze wordt nu enkele dagen in slaap gehouden.

Amy Pieters wordt in kunstmatige coma gehouden na aanrijding

De rensters van SD Worx was met de nationale baanselectie aan het trainen toen ze na een aanrijding hard ten val kwam. Met een traumahelikopter werd ze naar het ziekenhuis vervoerd, meldt de KNWU.

Bondscoach Fulco van Gulik blijft met een kleine delegatie in Spanje om Pieters waar mogelijk te steunen, de rest van de baanselectie vliegt zoals gepland terug naar huis.

Gisteravond is Pieters succesvol geopereerd, waarbij de druk die door de val in haar hoofd was ontstaan is weggenomen. De komende dagen wordt ze in slaap gehouden. Als de artsen haar over enkele dagen laten ontwaken, kan pas een inschatting gemaakt worden van de eventueel ontstane schade.

Pieters haar familie is en vertegenwoordigers van de KNWU zijn inmiddels afgereisd naar het ziekenhuis. De KNWU meldt dat voor de andere leden van de baanploeg nazorg wordt voorzien.

Nieuws
  • Cor Vos