Video | Hilarische beelden (en goede tips)! Mathieu van der Poel geeft crossles aan bekende YouTuber die nog nooit op een racefiets heeft gezeten

Helaas zien we hem even niet zelf crossen, maar dit filmpje waarin Mathieu van der Poel les geeft aan een YouTuber is gelukkig wel net uitgekomen...

mathieu van der poel

Door de opnieuw opspelende rugblessure zien we Mathieu van der Poel de komende dagen - en mogelijk dit seizoen helemaal niet meer - voor het echie in het veld.

Maar gelukkig is er nog een al iets eerder opgenomen video van de bekende Belgische YouTuber Average Rob, het alter ego van Robert Van Impe. Average Rob maakt video's waarin hij zich aan extreme sporten laaft en in z'n meest recente video die dinsdag uitkwam was veldrijden aan de beurt.

Hij strikte daarvoor niemand minder dan Mathieu van der Poel die hem en zijn collega de fijne kneepjes van het vak bijbrengt. Dat zijn er aardig wat, want het ziet eruit alsof Average Rob en diens broeder in het kwaad nog nooit op een koers/crossfiets hebben gezeten.

Uiteraard gaat het dus mis bij het in- en uitklikken, maar ze pikken de loop- en bochtentechniek toch ook snel op in een leuke video waarin je Mathieu ook nog even door de bocht ziet sjezen zoals een echte prof het doet.

Daarnaast ook nog een aardig inkijkje in de keuken, want Van der Poel vertelt onder andere hoe hij de start van een veldrit aanpakt. Al met al een mooi filmpje!

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Pelotonpraat
  • Instagram Average Rob