Online veiling van gebruikte fietsen Van Aert, Dumoulin en anderen levert Jumbo-Visma meer dan 200.000 euro op

Hieronder lees je welke fiets het meest heeft opgebracht en wat ze met het geld gaan doen!

cervelo
  • Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma

Een kleine twee weken geleden berichtten we over een op handen zijnde online veiling op Catawiki van de fietsen waarop onder andere Wout van Aert, Tom Dumoulin en Primoz Roglic het afgelopen seizoen reden.

De 'oude' Cervélo's waarop Wout van Aert de rit naar de Ventoux won, Tom Dumoulin z'n comeback maakte en Primoz Roglic de Vuelta won, gingen onder de hamer en er is flink op geboden.

Alle 29 veilingitems bij elkaar opgeteld zorgden voor een bedrag van 209.415 euro dat werd bijgeschreven op de rekening van Richard Plugge en de zijnen.

De fietsen van Wout van Aert vrachten het meeste op. De fiets waarop hij de Amstel en Gent-Wevelgem won, bracht 18.800 euro in het laatje, terwijl de klimfiets waarop hij de etappe over de Ventoux won Jumbo-Visma 16.250 euro opleverde.

Daarna bracht de fiets waarop Marianne Vos Gent-Wevelgem won het meest op: 13.500 euro. De carbonnen rossen van Tom Dumoulin en Primoz Roglic waren respectievelijk goed voor 10.625 euro en 11.611 euro.

De meer dan twee ton die de online veiling opleverde steekt Jumbo-Visma de ontwikkeling van wielertalent, dus in de eigen opleidingsploeg en in de Jumbo-Visma Academy, waarin het jongeren met wielrennen in aanraking brengt.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.