Rémi Cavagna na aanrijding in Spanje: 'Heb begrepen dat ik evengoed niet meer had kunnen lopen'

De Fransman werd enige tijd geleden aangereden in Spanje en hij vertelt dat het kantje boord was.

remi cavagna
  • Rémi Cavagna Rémi Cavagna

Tijdens het decembertrainingskamp van QuickStep sloeg het noodlot toe. Na een fotosessie met de ploeg werden Mauri Vansevenant en Rémi Cavagna aangereden door een onoplettende automobilist. Vansevenant brak z'n duim, maar voor de Franse tijdrijspecialist waren de gevolgen heftiger.

Hij werd direct naar het ziekenhuis overgebracht, alwaar men een breuk in de ruggenwervel constateerde. Aan de Franse krant L'Equipe vertelt hij hoe ernstig de situatie was - en wat voor geluk bij een ongeluk hij heeft gehad.

"Ik ben ontsnapt, want mijn zenuw zat vlakbij. Ik heb begrepen dat ik evengoed niet meer had kunnen lopen. Die val had het einde van alles kunnen zijn."

Gelukkig voor de Fransman was dat niet het geval en is hij inmiddels weer in training. "Nu zit ik weer op tachtig procent van van mijn normale niveau. Ik hoef mijn doelen voor komend seizoen niet bij te stellen, ik zal alleen de basis missen die ik normaal in de winter leg."

Cavagna rijdt nog wel met een paar schroeven in zijn lijf rond.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.