📸 In deze fotoserie zie je Mathieu van der Poel opgroeien van schattig 6-jarig mannetje naar topcoureur

Benieuwd naar hoe een jonge Mathieu van der Poel eruitzag? We maakten een overzicht dat begint bij de 6-jarige MVDP! (En uiteraard duikt er ook ene WVA op..)

van der poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Een week eerder dan oorspronkelijk gepland laat Mathieu van der Poel vandaag in Herentals al zijn crossregenboogtrui zien in het veld. Aanleiding voor ons om eens het archief van huisfotograaf Cor Vos op zoek te gaan naar foto's van een jonge Mathieu.

In het overzicht hieronder zie je hem, aan de hand van papa Adrie en moeder Corinne, echt opgroeien van 'het zoontje van' naar de wereldcoureur die hij nu is.

Zes jaar oud

Het allereerste beeld dat we van hem vonden, valt niet tegen: een heel schattig mannetje van zes jaar oud bij het afscheid van z'n vader als wielrenner in 2000.

Kleine Mathieu met een beker bij het afscheid van pa. | Beeld: Cor Vos

Familiefoto

Met de beker in z'n handen kijkt hij nog vrolijk, maar als hij met het hele gezin op de foto gaat bij hetzelfde afscheid van vader Adrie moet moeder Corinne 'm even troosten. Dan kijkt broer David een stuk stoerder ;)

Het hele gezin Van der Poel op de foto. | Beeld: Cor Vos

2010: bij de GP Adrie van der Poel

Sinds Adrie van der Poel afscheid nam als wielrenner heet de cross in Hoogerheide officieel de GP Adrie van der Poel. Mathieu won 'm inmiddels al vijf keer bij de elite, maar in 2010 was hij daar nog iets te jong voor. Maar ze poseerden wel weer even voor de camera van Cor.

Marthieu van der Poel enigszins dagdromend (van de fiets..) met gezin. | Beeld: Cor Vos

2011: op de fiets!

In 2011 zien we de eerste foto's van Mathieu op de fiets. Hieronder zie je 'm de superprestige van Gieten winnen in de juniorencategorie. Al vol bravoure...

Een jonge Mathieu van der Poel is de sterkste in Gieten. | Beeld: Cor Vos

2012: Nederlands kampioen bij de junioren

We zien 'm voor de eerste keer in de nationale driekleur opduiken in 2012, als kersvers Nederlands kampioen veldrijden in Huijbergen.

Het zegegebaar in Huijbergen. | Beeld: Cor Vos
En het podium in de nationale driekleur. | Beeld: Cor Vos

In hetzelfde jaar veroverde hij de regenboogtrui bij de junioren

Een beeld dat we gewend zijn: MVDP in de regenboogkleuren. | Beeld: Cor Vos

En uiteraard was er ook altijd...

Wout van Aert! Bij z'n eerste wereldtitel bij de junioren werd de Belg al tweede. Wat hebben ze vaak op het podium gestaan. Hier eentje met een bijzondere coupe van MVDP...

Ook een beeld dat we gewend zijn: Van Aert en Van der Poel samen op het podium. | Beeld: Cor Vos

Als alles volgens plan verloopt rijden Van der Poel volgende week in Antwerpen hun eerste van acht duels in het vel dit jaar. Helaas zal er op het WK geen tweestrijd zijn, want Wout van Aert verschijnt niet aan de start in Tabor. Van der Poel zal daar wel weer zijn wereldtitel proberen te prolongeren.

Beeld: Cor Vos