Interview | Jonas Vingegaard: 'Primoz is een vriend, hij weet precies hoe hij me rustig moet krijgen'

Jonas Vingegaard is net als velen binnen Team Jumbo-Visma vol lof over Primoz Roglic. "We zijn echt vrienden geworden."

Vingegaard
  • Jonas Vingegaard Jonas Vingegaard

Vingegaard kampte in zijn eerste twee jaar als prof regelmatig met te veel spanning in zijn lijf, waardoor zijn prestaties werden beïnvloed. Zoals Frans Maassen al eerder vertelde tegen Wieler Revue heeft Roglic een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van de Deen. Iets wat Vingegaard zelf enkel kan beamen.

"Hij heeft me onwijs geholpen, ja", vertelt Vingegaard in gesprek met Wieler Revue. "Ten eerste door gewoon te laten zien hoe hij werkt, maar ook omdat we zulke goede vrienden zijn geworden. Hij is een geweldig persoon en we hebben ook in het naseizoen contact gehouden. Om even te informeren hoe het gaat."

"Primož is iemand die goed weet hoe hij mij kalm moet krijgen. Ik zou niet weten hoe hij dat doet, maar dat komt denk ik puur door de persoon die hij is. Zelfs tijdens de afgelopen Tour de France – na een grote teleurstelling voor hem – bleef hij berichten sturen. Heel speciaal."

Samen met Roglic zal Vingegaard komende Tour de France weer worden uitgespeeld als kopman van Team Jumbo-Visma. De koers waarover hij sinds zijn tiende - vanaf het moment dat hij begint met wielrennen - droomt. Wanneer Vingegaard zijn eerste wielerheld ter sprake komt, twijfelt hij echter even. Niet omdat hij die niet had, maar omdat zijn eerste idool niet bepaald een goede reputatie geniet in de wielersport.

"De liefde was snel weer bekoeld, maar mijn eerste wielerheld was Riccardo Riccò. Verder vond ik Alberto Contador een mooie renner. In die jaren ben ik ook zelf begonnen dromen over winst van de Tour de France. Het was heel special om vorig jaar zelf op het podium in Parijs te staan."

Onze dubbeldikke seizoengids ligt binnenkort in de winkels. Wilt u nou iedere editie van Wieler Revue op de mat ontvangen, sluit dan een abonnement af!

Het gehele interview met Jonas Vingegaard verschijnt in Wieler Revue #1 van 2022! Samen met ploegmaat Tobias Foss gaat hij in op onder meer zijn toekomst bij Team Jumbo-Visma, de weg die ze hebben afgelegd naar de top en over de gebruiken van Nederlanders waaraan ze moesten wennen.

Wat kunt u verder verwachten? We spraken met Sander Kruis, commercieel manager bij Team Jumbo-Visma en achter de schermen een toonaangevend iemand binnen de ploeg, reisden af naar Spanje voor de trainingskampen van Team Jumbo-Visma en Quick-Step Alpha Vinyl en spraken uitgebreid met Dylan Groenewegen over de meest verrassende transfer van 2022. Verder behandelen we uiteraard alle ploegen, koersen en komen de vrouwen uitgebreid aan bod!

Magazine
  • Cor Vos