Thomas De Gendt grapt over oud-renner en huidig wappie Andrew Talansky (maar krijgt zelf met humoristische Tadej Pogacar te maken...)

De Gendt blijft toch een mooie grappenmaker - en pakt daarmee wappie Talansky ook nog eens aan! Maar de winnaar van dit Twitterdraadje is toch Tadej Pogacar.

thomas de gendt
  • Thomas De Gendt Thomas De Gendt

Thomas De Gendt heeft er na een teleurstellend 2021 weer helemaal zin in. De Belg kampte vorig jaar met overtraindheid en was zichzelf niet meer.

Dat lijkt nu wel weer goed te zitten, want in een tweet waarop hij reageert op oud-renner Andrew Talansky toont hij nog eens z'n goede en scherpe gevoel voor humor.

Talansky is inmiddels 33 en alweer een paar jaar gestopt. In z'n hoogtijdagen was hij klassementsrenner in de ploeg van Jonathan Vaughters. Hij werd een keer vijfde in het eindklassement van de Vuelta en tiende in het eindklassement van de Tour de France.

Tegenwoordig is Talansky helemaal van de complottheorieën en het zal je dus ook niet verbazen dat hij op het gebied van corona de weg een beetje kwijt is. de term zal in Amerika niet bekend zijn, maar hier zouden we hem een wappie noemen - van het kaliber van Willem Engel. Gisteren plaatste hij deze tweet:

Een screenshot van de tweet (Twitter heeft 'm inmiddels verwijderd omdat-ie in strijd is met de Twitter-regels).

Dat werd (kritisch) gedeeld door een Britse wielerjournaliste en daarop reageerde Thomas De Gendt in een humoristische en sarcastische tweet, waarbij hij de parallel trekt met wielrennen en Tadej Pogacar in het bijzonder.

Die tweet zag Tadej Pogacar waarschijnlijk langskomen, waarna de jonge Sloveense Tourwinnaar ook even van zich liet horen. Geen tekst, maar less is more... Mooie humor (en ook nog even Talansky op z'n plek gezet, prima!)

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.