Thomas De Gendt hoopt op beter 2022 na teleurstellend vorig seizoen: 'Was overtraind en had symptonen van burn-out' 

De sympathieke Belg heeft de bron van z'n mindere presteren gevonden en zit weer vol goede moed!

thomas de gendt
  • Thomas De Gendt Thomas De Gendt

Wie onderstaand interview uit de Tour de France terugleest, zag het eigenlijk al wel aankomen. In de Tour de France van 2021 was Thomas De Gendt geen schim van zichzelf en zat hij er helemaal doorheen. Gedesillusioneerd zei hij dat het z'n laatste Tour was.

Of dat daadwerkelijk zo is geweest, gaan we in juli zien, maar De Gendt is aan het begin van 2022 weer heel wat positiever over z'n ambities tegen Sporza. Hij weet waar het vorig jaar aan schortte.

"Ik was vorig jaar overtraind, en als het fysiek niet loopt, begint het mentaal ook te steken. Ik had symptomen van een burn-out. Je zoekt redenen waarom, maar ik had gewoon niet voldoende rust genomen. Ik had maar anderhalve week tussen de Giro en de Tour. Het was allemaal iets te veel."

De Gendt heeft er hoop op dat het in 2022 weer helemaal in orde is. "We hebben gewoon iets te laat ingezien dat het lag aan overtraining. Ik ben dan vroeger gestopt met mijn seizoen en heb drie weken niets gedaan. Dat moet voldoende zijn om helemaal gerecupereerd te zijn."

Hij is weer helemaal de oude en heeft het niet meer over stoppen met fietsen, zoals vorig seizoen wel ter sprake kwam. "Ikzelf wil nu gewoon het plezier terugvinden en volgend jaar opnieuw agressiever koersen. De goesting is terug. Mijn wielerpensioen heb ik ook uit mijn gedachten gezet. Als alles goed gaat doe ik gewoon verder."