Update: Bernal loopt meerdere verwondingen op bij botsing met bus in Colombia, operatie geslaagd en geen blijvend letsel

De botsing van Egan Bernal met een bus heeft zware gevolgen, want de Colombiaan kampt met meerdere (zware) blessures. Met onderaan een update over de huidige toestand.

Bernal
  • Egan Bernal Egan Bernal

Bernal reed tegen een bus op tijdens een training door zijn thuisland. Volgens Colombiaanse media trainde hij samen met enkele ploeggenoten op zijn tijdritfiets. Toen de bus stopte om een passagier uit te laten stappen, merkte Bernal dat te laat op waarna hij hard in botsing kwam met het voertuig.

In eerste instantie werd gezegd dat de verwondingen leken mee te vallen, maar Bernal blijkt er toch zwaar gehavend aan toe te zijn. Media melden in eerste instantie van een gebroken dijbeen en knieschijf, en ook het ziekenhuis waar Bernal naartoe is gevoerd heeft in een statement laten weten dat Bernal meerdere trauma's heeft opgelopen.

Zo zijn vooral zijn borstbeen, nek en onderbeen zwaar geraakt. Het ziekenhuis benadrukte wel nogmaals dat Bernal buiten levensgevaar is. Later vandaag wordt Bernal geopereerd aan zijn verwondingen, waarna een lang herstel zal volgen.

Update dinsdagochtend: operatie geslaagd, geen blijvend letsel

Thijs Zonneveld vertaalde vanochtend een tweet van een Colombiaanse journaliste (geen familie van Bernal) die haar informatie weer haalt uit een officieel communiqué van het ziekenhuis waar Bernal is geopereerd. Er is (relatief) goed nieuws.

Tekstje: Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Cor Vos