HomeCyclocrossWK Cross | Zoe Bäckstedt soleert zoals verwacht naar juniorenwereldtitel in Fayetteville

WK Cross | Zoe Bäckstedt soleert zoals verwacht naar juniorenwereldtitel in Fayetteville

Zoe Bäckstedt is de nieuwe wereldkampioen veldrijden bij de junior-dames. De Britse soleerde zoals verwacht met grote overmacht naar de overwinning. Leonie Bentveld moest genoegen nemen met de zilveren medaille op gepaste afstand. Lauren Molengraaf pakte nog een medaille voor Nederland.

Het verhaal van dit wereldkampioenschap is gauw geschreven. Na een sterke start van de Nederlandse Molengraaf pakte Bäckstedt het commando na een halve ronde al over. Zij domineert al het hele seizoen en het is dan ook geen verrassing dat de dochter van Magnus in Amerika soepeltjes naar de wereldtitel soleert. De Nederlandse Bentveld reed een knappe koers maar maakte geen moment echt aanspraak op de wereldtitel. Op een kleine halve minuut pakte zij het zilver.

Op een minuut achterstand vocht Molengraaf een verbeten duel uit met de Britse Maclean-Howell, dat de Nederlandse in haar voordeel beslechtte. Een sterk begin van de Nederlandse veldritequipe!

Bäckstedt: “Ik heb door corona helaas veel wereldbekerwedstrijden gemist, maar ik wist dat ik sterker terug zou komen. Ik vroeg aan mijn trainer of ik op de eerste klim al mocht aanvallen. Als ik me goed voelde vond hij dat een goed plan. Ik heb elke ronde op de beklimming alles gegeven, omdat ik wist dat ik daar het meeste verschil zou maken. Op de rest van het parkoers reed ik gewoon een strak tempo.”

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: cor vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Mathieu van der Poel blikt vooruit: ‘Ik zit liever in een ontsnapping dan in een peloton’

De Tour de France begint morgen met een tijdrit door Kopenhagen. Van der Poel...

De koffer van Martijn Tusveld: ‘Ik heb mijn studieboek psychologie meegenomen’

Nee, Martijn Tusveld is niet iemand die zich een week voor vertrek al druk...

Video | Groenewegen: ‘Ik ben in mijn beste vorm ooit’

Hij heeft dit jaar al een paar keer gewonnen, maar een zege in de...

Meer zoals dit

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.

Eli Iserbyt gaat z’n geluk beproeven op de mountainbike komende zomer: ‘Ideaal om iets nieuws te ontdekken’ 

De kleine Belg gaat Mathieu van der Poel achterna. Hij vertelt erover.