HomeCyclocrossPidcock: 'Zonder Wout en Mathieu is het moeilijker voor mij om te...

Pidcock: ‘Zonder Wout en Mathieu is het moeilijker voor mij om te winnen’

Thomas Pidcock is met grote overmacht wereldkampioen veldrijden geworden. Meteen na afloop liet Pidcock zich uit over zijn grote plan voor 2022.

“Ik wist dat dit een superzware koers ging worden en dat bleek ook het geval. Hoe droger het werd hier in Fayetteville, hoe tactischer de koers zou worden. De Belgen wilden natuurlijk een tactische koers, maar ik was ze voor. Ik zag mijn kans schoon en gelukkig kon ik het volhouden.”

“De afwezigheid van Wout van Aert en Mathieu van der Poel zorgde ervoor dat iedereen mij als favoriet bestempelde. Maar ik wist dat het juist moeilijker zou worden voor mij in die rol. We hebben een plan gemaakt en ik kon het gelukkig perfect uitvoeren. Een WK in Amerika betekent dat je een week van tevoren aankomt en een week lang in je hotelkamer zit. Dat zorgt ervoor dat de stress erg wordt opgebouwd.”

Pidcock heeft de historische ambitie om dit jaar wereldkampioen te worden in het veld, op de mountainbike en op de weg. “Dat is het plan en gelukkig mag ik die hoop nog steeds hebben na dit WK.”

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: cor vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Mathieu van der Poel blikt vooruit: ‘Ik zit liever in een ontsnapping dan in een peloton’

De Tour de France begint morgen met een tijdrit door Kopenhagen. Van der Poel...

De koffer van Martijn Tusveld: ‘Ik heb mijn studieboek psychologie meegenomen’

Nee, Martijn Tusveld is niet iemand die zich een week voor vertrek al druk...

Video | Groenewegen: ‘Ik ben in mijn beste vorm ooit’

Hij heeft dit jaar al een paar keer gewonnen, maar een zege in de...

Meer zoals dit

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.

Eli Iserbyt gaat z’n geluk beproeven op de mountainbike komende zomer: ‘Ideaal om iets nieuws te ontdekken’ 

De kleine Belg gaat Mathieu van der Poel achterna. Hij vertelt erover.