Pidcock: 'Zonder Wout en Mathieu is het moeilijker voor mij om te winnen'

Thomas Pidcock is met grote overmacht wereldkampioen veldrijden geworden. Meteen na afloop liet Pidcock zich uit over zijn grote plan voor 2022.

Thomas Pidcock

"Ik wist dat dit een superzware koers ging worden en dat bleek ook het geval. Hoe droger het werd hier in Fayetteville, hoe tactischer de koers zou worden. De Belgen wilden natuurlijk een tactische koers, maar ik was ze voor. Ik zag mijn kans schoon en gelukkig kon ik het volhouden."

"De afwezigheid van Wout van Aert en Mathieu van der Poel zorgde ervoor dat iedereen mij als favoriet bestempelde. Maar ik wist dat het juist moeilijker zou worden voor mij in die rol. We hebben een plan gemaakt en ik kon het gelukkig perfect uitvoeren. Een WK in Amerika betekent dat je een week van tevoren aankomt en een week lang in je hotelkamer zit. Dat zorgt ervoor dat de stress erg wordt opgebouwd."

Pidcock heeft de historische ambitie om dit jaar wereldkampioen te worden in het veld, op de mountainbike en op de weg. "Dat is het plan en gelukkig mag ik die hoop nog steeds hebben na dit WK."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Cyclocross
  • cor vos