HomePelotonpraatDumoulin, Bouwman en Ten Dam op avontuur in Colombia: forel vissen en...

Dumoulin, Bouwman en Ten Dam op avontuur in Colombia: forel vissen en dikmakende worst eten die Tom de Giro gaat kosten…

Laurens ten Dam is aangehaakt bij de hoogtestage van Tom Dumoulin en Koen Bouwman. Hij doet op mooie wijze verslag!

Tom Dumoulin en Koen Bouwman vermaken zich prima op hun hoogtestage in Colombia. Dumoulin deed inspiratie op bij Annemiek van Vleuten, die al een paar jaar naar Colombia gaat voor trainingskampen.

Door de verhalen van Van Vleuten werd de Limburger helemaal enthousiast en vroeg hij Koen Bouwman mee op avontuur in plaats van steeds weer op die eeuwige vulkaan op Tenerife te zitten.

Nou, een avontuur is het ondertussen wel. De twee gingen eerst al op de koffie bij Rigoberto Uran in z'n koerscafé, maar nu heeft oud-ploeggenoot en vriend Laurens ten Dam zich ook gemeld in Colombia. Nou, dan weet je het wel…

De Noord-Hollander die officieel gestopt is, maar nog heel veel fietst en aan gravelwedstrijden meedoet is een sfeermaker pur sang en doet daar ook uitgebreid verslag van op Instagram. Er wordt natuurlijk ook flink gefietst – Ten Dam postte al dat Dumoulin hem flink pijn doet – maar het randgebeuren is ook goed verzorgd. Live slow, ride fast zeg maar.

En dus wordt er goed geluncht tijdens/na de trainingen. Alhoewel goed… Bij een bord met flink wat vlees en een vet gebakken ei fluistert Ten Dam dat het zijn schuld is als Dumoulin straks een kilootje te zwaar begint aan de Giro. Dumoulin kan er om lachen en zet z'n tanden in de worst.

Dumoulin eet zittend een worst. | Beeld: Instagram Laurens ten Dam

Het maaltje hierboven is duidelijk gekocht in een etablissement, maar Ten Dam zou Ten Dam niet zijn als het trio ook zelfvoorzienend is in het eten. Koen Bouwman blijkt namelijk een enorme fan van vissen te zijn, zo doet hij uit de doeken.

Koen Bouwman met een hengel. | Beeld: Instagram Laurens ten Dam

En even later inderdaad een story van Ten Dam waarin ze erop uittrekken om te vissen (Dumoulin is ook mee, maar hier niet op beeld te zien) en forel voor op de barbecue te verzamelen (het zou ons niet verbazen mocht Ten Dam z'n barbecue mee hebben genomen in het vliegtuig)

Op avontuur in schutkleuren. | Beeld: Instagram Laurens ten Dam

Door de jungle en een mooi stekkie uitzoeken en dan maar wachten tot ze bijten. Heel wat anders dan jezelf zes uur lang uitputten tijdens een training in de bergen. Maar die forel voor op de barbecue wordt gevangen door Bouwman. Eet smakelijk mannen!

Beet! | Beeld: Instagram Laurens ten Dam

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Visma | Lease a Bike staat stil bij situatie Van Aert: ‘Een diepe buiging voor onze Wout!’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas – bijna letterlijk –...

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Thijs Zonneveld over Van Aert: ‘Ook van veel Nederlanders gehoord dat ze het Van Aert gunden, ik vind het zo verdrietig voor hem’

De kopman van Team Visma | Lease a Bike brak meerdere ribben, zijn sleutelbeen...

Jan Bakelants pleit voor maatregelen na val Dwars Door Vlaanderen: ‘Soort airbag die in je rug zit’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas – bijna letterlijk –...

Meer zoals dit

🎥 Beelden van boven: heel peloton inclusief motards dominoot omver, renners in sloot in Franse koers

In de grote koersen zijn echt heel grote valpartijen ons tot nu toe gelukkig...

🎥 Lorena Wiebes danst erop los met YouTuber op podium na zege in Gent-Wevelgem

Lorena Wiebes was gisteren na een millimetersprint de sterkste in Gent-Wevelgem. Ze bleef een...

De wetenschap spreekt: goede sporters drinken meer alcohol dan slechte sporters

Geen grap. Lees hieronder hoe het zit!