Leuke statistiek! 9 Renners waarbij er 10 jaar of meer tussen hun twee etappezeges in een grote ronde zat

De wielersport leeft van de statistieken en dit is een hele mooie, al zeggen we het zelf...

rein taaramae

Statistieken opzoeken over veelwinnaars is leuk, maar statistieken over bijzondere winnaars zijn misschien nog wel veel leuker. Dat moet de Finse wielergek en twitteraar @ammattipyoraly misschien gedacht hebben toen hij onlangs een berichtje op het microblog postte waarin negen renners opdoken, met als meest recente Rein Taamaräe... ehh pardon, Taaramäe.

De Est was vorig jaar in de Vuelta namelijk de sterkste in de derde etappe. Daarmee won hij weer in de Vuelta nadat hij dat tien jaar eerder ook al eens deed. Dat is niet veel wielrenners gegeven, zo bleek na opzoekwerk van de Fin.

Hij kwam tot negen namen die er vroeg bij waren in een van de drie grote rondes, maar daarna een hele poos moesten wachten op hun tweede succes in diezelfde grote ronde. Dit zijn ze!

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.