Video | Een cursus alternatief op de fiets stappen met Chris Froome: doe jij het beter dan z'n cursisten (dat kan al snel...)?

Het ziet er niet eens zo heel ingewikkeld uit, maar de twee die het na Froome proberen, falen toch hopeloos. Proberen met je fietsgroep?

chris froome
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

Als Chris Froome eenmaal op de fiets zat, ging het afgelopen seizoen niet zo heel goed (understatement) en ook in de voorbereiding op dit seizoen kreeg de Brit alweer met de nodige pech te kampen.

Maar hij houdt de moed erin en blijft dus volop fietsen. En als hij op die fiets stapt, doet hij dat op een bijzondere manier, zo laat hij zien in een filmpje op Instagram.

Froome zwaait daarbij niet zijn been over de bovenbuis om op het zadel te belanden, maar heeft een alternatieve manier bedacht. Zo ingewikkeld ziet het er niet uit, maar als anderen het na proberen te doen, ziet dat er toch behoorlijk kolderiek uit.

Bakken die twee er niks van of is het echt best lastig? Probeer het zelf eens op z'n Froomes. Het resultaat mag je ons laten zien in een filmpje. Succes!

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.