Nieuwe wereldbekerkalender veldrijden: 14 manches, nog maar 4 in België, 'exotische' oorden en waarschijnlijk een city trip

Er was veel kritiek op de uitgebreide veldritkalender. Die voor 2022 is nu bekend en hij krimpt iets in. Hieronder lees je waar er komend seizoen wordt gecrosst in wereldbekerverband. Zitten toch wel een paar verrassende (exotische) locaties bij - mogelijk gaan we naar de grote stad!

puck pieterse

Het (bijna) afgelopen crossseizoen was er veel kritiek op de uitgebreide wereldbeker en het daardoor uitpuilende crossprogramma. De UCI heeft een heel klein beetje geluisterd, want van de zestien manches in 2021/2022 zijn er in 2022/2023 nog veertien over.

Van die veertien zijn er maar vier in België, maar eentje meer dan in Nederland. De sneeuwcross in het Italiaanse Val di Sole blijft, maar een aantal andere buitenlandse crossen valt weer weg. Maar er komen er ook bij: de week na het WK trekt het veldrijcircus naar Benidorm.

Doordat dat WK in Hoogerheide is, valt die cross van de kalender. Dat geldt ook voor die van Namen, omdat het EK op dat parkoers wordt gehouden. Het weekend van 11 december is nog vacant en er gaan hardnekkige geruchten dat er dan een cross wordt georganiseerd in... Londen! Namens Nederland is Beekse Bergen nieuw op de kalender.

De hele wereldbekerkalender

9 oktober: Waterloo (VS)
16 oktober: Fayetteville (VS)
23 oktober: Tabor (Tsjechië)
30 oktober: Rucphen (Nederland)

13 november: Beekse Bergen (Nederland)
20 november: Overijse (België)
27 november: Hulst (Nederland)

4 december: Antwerpen
11 december: vacant (maar waarschijnlijk Londen)
17 december: Val di Sole (Italië)
26 december: Dendermonde (België)

8 januari: Zonhoven (België)
22 januari: Benidorm (Spanje)
29 januari: Besançon (Frankrijk)

Cyclocross
  • Cor Vos