Interview | Team Jumbo-Visma-renster Jip van den Bos: 'Vroeger heb ik nog eens een werkstuk gemaakt over Marianne Vos'

Een prachtig verhaal van Jip van den Bos, die vroeger Marianne Vos als haar grote idool beschouwde.

Bos

Jip van den Bos werd vorig seizoen ploegmaat van Marianne Vos, maar haar eerste jaar in dienst van Team Jumbo-Visma liep door een lang aanslepende hersenschudding uit op een teleurstelling. Toch voelt ze zich uitstekend op haar plek bij de Nederlandse ploeg. Sinds 2021 is ze bovendien anders gaan werken dan ze gewend was bij haar vorige ploeg SD Worx.

"Ik ben meer polarized gaan trainen. Echt rustig als het rustig moet en keihard als er hard getraind moet worden. Veel meer zwart-wit, zeg maar. Ik hoop me in 2022 weer helemaal fit te voelen en mezelf te kunnen laten zien. Ik ga me volledig inzetten voor de ploeg en gelukkig hebben we ook een kopvrouw die het vaak afmaakt."

"Het is best gek dat ik nu ploeggenoot ben van Marianne Vos. Als scholier heb ik nog eens een werkstuk over haar gemaakt. Dat moet nog ergens thuis liggen. Er zal weinig spannends instaan, want het meeste heb ik opgezocht via Wikipedia, haha."

Vos en Van den Bos (rechts)

Lees het hele verhaal van Jip van den Bos in de volgende Wieler Revue, waar ook manager Esra Tromp uitgebreid aan het woord komt over de Team Jumbo-Visma-vrouwen. Wat kunt u verder onder meer verwachten? Interviews met Johan Museeuw en Michael Boogerd. We gaan dieper in op het laatste kunstje van Philippe Gilbert en behandelen het ProTeam van het moment: Uno-X Pro Cycling Team. Houd de site dan ook goed in de gaten!

Vrouwen
  • Cor Vos