Bahrain-Victorious-renner Milan haalt woede op de hals met duw in volle voorbereiding op massasprint in UAE Tour

Jonathan Milan heeft geen vrienden gemaakt vandaag, want de Italiaan van Bahrain-Victorious kwam onder vuur te liggen na zijn gedrag in volle finale van de eerste etappe in de UAE Tour.

Milan

Na de eerste etappe van de UAE Tour ging het over winnaar Jasper Philipsen, die Dylan Groenewegen bijna de hekken inreed in de laatste honderd meters. Waar er in dat geval onenigheid was of de Belg Groenewegen echt genoeg hinderde om gedeclasseerd te worden, daar zal er over een eerder geval in de etappe minder twijfel zijn.

De hele slotfase was het erg onrustig. Er was rustig gereden, iedereen was nog fris en bijna alle ploegen wilden vooraan zitten. Dat leidde tot verhitte discussies, zo viel regelmatig te zien. Zo kreeg de Franse neoprof Paul Lapeira ineens een flinke duw van de Italiaan Jonathan Milan, die enkel het wiel van zijn ploegmaat dreigde kwijt te raken.

Wonder boven wonder ging er niemand tegen de grond, maar Lapeira liet na afloop toch van zich horen. "Jonathan Milan, dit kun je gewoon niet doen", schrijft hij op Twitter. "Het is niet respectvol en heel gevaarlijk in het peloton. Aan de UCI, er moet iets gedaan worden aan dit soort gasten en dit gedrag moet stoppen voor onze veiligheid."

Eerder deze week lag ook Nacer Bouhanni alweer onder vuur, omdat hij in de Tour du Haut Var van zijn lijn afweek. Daarover klaagde Trek-Segafredo-renner Alex Kirsch na afloop, maar die zaak was een dag later alweer vergeten.

Nieuws
  • Cor Vos