Dit is de bijzondere reden waarom Jonathan Milan geen klassieke Italiaanse voornaam heeft

Jonathan Milan z'n achternaam is al niet erg Italiaans (ze noemen het daar immers Milano...), maar z'n voornaam is dat evenmin. Daar hoort een verhaaltje over een meeuw bij. 

Jonathan Milan juicht

Jonathan Milan is bezig aan een ijzersterk seizoen. De rappe spierbonk die overkwam van Bahrain Victorious bezorgde zijn nieuwe ploeg Lidl-Trek al twaalf overwinningen in 2024 en is misschien wel de topfavoriet voor het EK dat vanmiddag plaatsvindt.

Milan is vernoemd naar boek

Jonathan Milan, dat is niet echt een Italiaanse naam. Milan is de engelstalige naam voor de stad die wij Milaan noemen en de Italianen zelf Milano. Hoe het precies zit met die achternaam bewaren we even voor later; we gaan nu dieper in op z'n voornaam.

Waar Italiaanse wielrenners Filippo, Dario, Mario, Alessandro, Edoardo of Fabio heten, daar kreeg Milan 23 jaar geleden de Angelsaksische voornaam Jonathan. Daar is een bijzondere reden voor. Z'n vader Flavio had er volgens Het Nieuwsblad weinig over te zeggen. Het bepalen van de naam liet deze oud-profwielrenner (in 1993 en 1994 reed hij voor de kleine 'pausploeg' Amore & Vita) over aan mama Milan.

Zij kwam met Jonathan aanzetten omdat toen ze zwanger was het boek Jonathan Livingston Seagull las. Die allegorische fabelnovelle van Richard Bach gaat over een meeuw die behoorlijk filosofisch is ingesteld. Hij wil weten waarom hij kan vliegen en is bezig met zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling. Hij vindt het leven van een zeemeeuw te beperkt en is op zoek naar meer. Jonathan is kortom een bijzondere vogel...

Milan wil lengte ook rechtzetten

De wielrenner Milan is dat ook. Zo wil hij bijvoorbeeld per se zijn lengte rechtzetten. Op de site Pro Cycling Stats staat dat de bonkige sprinter die van Geraint Thomas al de bijnaam Hulk kreeg dat hij 1 meter 93 is. Daar kwam hij op terug in een interview met Gazetta dello Sport.

Hij deed daar uit de doeken dat hij drie centimeter langer is. Het zijn juist die drie centimeter de hij langer is dan Filippo Ganna, met wie hi op de baan vaak in de ploegenachtervolging reed/rijdt. Milan kan niet genoeg benadrukken dat hij langer is dan zijn baanmaatje.