🎥 Philipsen wint in Renewi Tour na geweldige leadout Van der Poel, opnieuw een incidentrijke massasprint

De vierde etappe van de Renewi Tour finishte in Aalter, waar Jasper Philipsen de massasprint won. 

Philipsen Renewi Tour overwinning

Jasper Philipsen heeft de voorlaatste rit in de Renewi Tour gewonnen. De Belg van Alpecin-Deceuninck was oppermachtig in de massasprint nadat Mathieu van der Poel hem perfect piloteerde in een nieuwe chaotische slotkilometer.

Winderige eerste helft

De voorlaatste rit in de Renewi Tour ging van start in het Zeeuwse Oostburg. Opmerkelijk, want dat is de enige Nederlandse start- of finishplaats in deze 'Ronde van de Lage Landen'.

Rondom de startplaats stond een stevige wind, wat voor een onrustige eerste helft van de etappe zorgde. Onder impulsen van onder meer Mathieu van der Poel scheurde het peloton, maar de wind was niet hard genoeg om voor een échte sensatiekoers te zorgen.

Na de winderige eerste helft ontstond er pas in het tweede deel van de etappe een kopgroep. Stefan De Bod, Dries De Bondt, Luca Van Boven, Bert Van Lerberghe, Alex Colman en Jan Maas waren de renners vooraan, maar het was al snel duidelijk dat zij geen aanspraak maakten op de ritzege.

Wie ook niet konden winnen, waren Sam Bennett en Fabio Jakobsen. De twee sprinters moesten vroeg in de etappe opgeven. Bij Bennett is het op dit moment nog gissen naar de reden, terwijl Jakobsen de Renewi Tour verliet na een valpartij.

Opnieuw chaos in de finale

Lidl-Trek en Alpecin-Deceuninck controleerden de zes vluchters en leidde vervolgens de massasprint in. Een nieuw duel tussen Jonathan Milan en Jasper Philipsen leek aanstaande, maar daar kwam het niet van.

Nadat eerst Lidl-Trek de debatten leidde, zorgde Mathieu van der Poel andermaal voor een perfecte leadout. Echter, de wereldkampioen deed dat nadat hij eerst een schouderduw uitdeelde. Van der Poel beukte zich zodoende naast Milan, die zich al in de spits van het peloton bevond.

Na ook nog een valpartij in het voorste gedeelte in het peloton, ging vervolgens Milan wat wijd in de laatste bocht. Bij het terugsturen in de groep werd hij lichtjes afgesneden door Philipsen. De Italiaan moest in de remmen, verloor veel snelheid en was kansloos voor de overwinning.

Van der Poel deed intussen 'zijn ding' op kop, waarna Jasper Philipsen er enkel nog uit hoefde te komen. De Nederlander rolde de rode loper uit voor zijn Belgische ploegmaat. Christophe Laporte zat in diens wiel, maar kwam nooit in de gelegenheid om er naast te komen - laat staan voorbij te gaan.

Zo won Philipsen dan eindelijk zijn etappe in de Renewi Tour, nadat hij al twee keer werd verslagen door Jonathan Milan. Achter hen sprintte Arnaud De Lie naar de derde plek. Bram Welten werd vijfde.

Uitslag en klassementen

Results powered by FirstCycling.com

In het algemeen klassement veranderde in de derde massasprint van deze Renewi Tour natuurlijk niet veel. Het feit dat Jonathan Milan niet in de top drie eindigde, zorgde er echter wel voor dat de Italiaan geen boni-seconden pakte en dus niet verder steeg.

Morgen staat de zware slotrit naar Geraardsbergen op het programma. Onder meer de Oude Kruisberg, de Paterberg en driemaal de Muur van Geraardsbergen liggen op het parkoers.

Alec Segaert start de slotrit in de leiderstrui. Hij verdedigt zeven seconden voorsprong op de nummer twee: Magnus Sheffield.

Nieuws
  • Cor Vos