Dumoulin derde in de UAE Tour: 'Ik zie de komende dagen met een goed gevoel tegemoet'

Tom Dumoulin reed naar een knappe derde plek in de tijdrit van de UAE Tour.

Dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Dumoulin moest enkel toegeven op de absolute specialisten in de korte tijdritten: Filippo Ganna en winnaar Stefan Bissegger. De renner van Team Jumbo-Visma pakte daarentegen wel tijd op zijn grootste concurrenten voor het algemeen klassement. Al reden ook Tadej Pogacar, João Almeida, Aleksandr Vlasov en Adam Yates een uitstekende races tegen de klok.

"Deze prestatie stemt mij zeker tevreden”, vertelde Dumoulin na afloop. "Ik eindig achter twee absolute specialisten. Daar hoef ik me dus absoluut niet voor te schamen. Het parcours was hen op het lijf geschreven."

"Zelf geef ik de voorkeur aan een iets langer parcours dat meer heuvels bevat. Des te blijer kan ik zijn met het resultaat van vandaag. Het is goed om ook eens in wedstrijdverband op een parcours als dit te rijden."

Morgen staat een bergetappe op het programma in de UAE Tour. "Het geeft vertrouwen dat ik de andere klassementsrenners op een klein gaatje heb kunnen rijden. Er zijn een hoop mannen die vlak achter me zitten, maar ik heb mezelf vandaag een goede uitgangspositie voor de rest van de week verschaft. Ik zie de komende dagen met een goed gevoel tegemoet."

Nieuws
  • Cor Vos