Strade Bianche vanuit het peloton gezien: de 'windvlaag-valpartij' vanuit het perspectief van Milan Vader

De beelden van Strade Bianche voor of boven het peloton zijn al indrukwekkend, maar vanuit het peloton zie je pas echt wat de renners beleven.

Alaphilippe

Zoals gewoonlijk had Velon - een samenwerking van verschillende ploegen die een vernieuwd economisch model in de wielersport nastreeft - enkele renners uitgerust met een camera, waardoor de wielerfans Strade Bianche (na afloop) vanuit het peloton kunnen beleven.

Zo hadden onder anderen Pieter Serry, Roger Kluge, Ide Schelling en Milan Vader een camera op hun fiets hangen. We zien onder meer dat Julian Alaphilippe twee keer eerder al een valpartij op het nippertje weet af te wenden en de zware crash op honderd kilometer van het einde zien we vanaf de fiets van Milan Vader, die zelf eveneens ten val kwam.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers. Onze klassiekergids ligt nu in de winkel en haal je bij de betere bladenzaak. De seizoengids kun je ook nog steeds bestellen via tijdschriftenland.