Voor Primoz Roglic telt alleen eindzege in Parijs-Nice, Wout van Aert niet van plan om iedere dag voluit te gaan

De intenties voor Team Jumbo-Visma in Parijs-Nice, die zondag begint, zijn glashelder: de eindzege.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

In 2021 had Team Jumbo-Visma de eindzege in Parijs-Nice al voor het oprapen, maar ware het niet dat Primoz Roglic in gewonnen positie onderuit ging. In de slotrit raakte hij zodoende in de verdrukking en verspeelde hij uiteindelijk het eindklassement aan Maximilian Schachmann. Bij Team Jumbo-Visma leeft dan ook het gevoel dat men iets goed heeft te maken in de Franse rittenkoers.

Ploegleider Grischa Niermann. "Met Primoz gaan we voor een goed klassement. We hebben een sterke selectie die hem zo goed mogelijk gaat bijstaan. Op papier zou je kunnen zeggen dat we elke dag mee kunnen doen om dagsucces, maar we moeten keuzes maken als we voor het klassement willen gaan. We hebben nog iets recht te zetten in Parijs-Nice."

Ook Rohan Dennis zal zijn eerste WorldTour-koers rijden namens Team Jumbo-Visma. "Rohan gaat een belangrijke helper zijn tijdens deze wedstrijd. Het wordt zijn eerste koers met ons in ploegverband. We nemen hem mee in onze manier van werken, zodat hij helemaal onderdeel van de ploeg wordt. Daar is Parijs-Nice een mooie wedstrijd voor. Op de dag van de tijdrit heeft hij ook nog een kans om voor eigen succes te gaan."

Net als Wout van Aert overigens, die in de eerste etappe ook al een rit vindt die uitstekend bij zijn kwaliteiten past. Tegen Het Laatste Nieuws laat hij echter weten niet iedere dag voluit te zullen gaan in Parijs-Nice. "Ik heb geleerd van de Tirreno-Adriatico vorig jaar. Ook mentaal kostte dat veel energie, omdat ik elke dag het beste van mezelf heb gegeven."

"Dat is deze week niet de bedoeling. Ik ga rustiger blijven, maar het is ook niet de bedoeling om acht dagen in het peloton te volgen. Je wordt pas beter door af te zien. Ik zal mijn ritten uitkiezen en de andere dagen rijd ik in steun van Primoz."

Nieuws
  • Cor Vos