Wout van Aert grijpt macht in Parijs-Nice: 'Ik hoop de trui te dragen tot Primoz 'm van me overneemt'

Wout van Aert heeft na zijn tijdritzege in Parijs-Nice een voorsprong van tien seconden op Primoz Roglic in het algemeen klassement.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Van Aert was in de tijdrit respectievelijk twee en zes seconden sneller dan zijn ploegmaats Primoz Roglic en Rohan Dennis. De Belg was zich desondanks rot geschrokken van de tijd van Dennis, vertelde hij na afloop. "Onze trainer had de winnende tijd rond de zeventien minuten ingeschat en Rohan reed plots 16 minuten en 26 seconden. Iedereen maakte zich in de bus dus wel zorgen of we hem konden kloppen."

De grote vraag is hoe Van Aert de komende tijd gaat koersen. Voor Parijs-Nice vertelde hij niet voor het klassement te rijden, maar gaat hij de trui zomaar afgeven? "Ik hoop de trui te dragen tot Primoz 'm van mij overneemt", vertelde hij enigszins filosofisch. "Dat is het doel. De zwaarste etappes komen nu en voor mij komt er na Parijs-Nice veel moois aan. Ik ga nu genieten van de gele trui en dan gaan we het dag voor dag bekijken."

Vooralsnog is het een geweldige week voor Team Jumbo-Visma. Twee ritzeges plus een grote kans op de eindoverwinning. "Het is een perfecte week met de ploeg. We rijden vol in de aanval en laten zien waarom we hier zijn. Ook voor de tijdrit hebben we elkaar gemotiveerd en dat resulteert weer in een geheel podium van onze ploeg."

Tijdens het interview zat Van Aert nog uit te puffen van zijn inspanning. Makkelijk was het immers ook niet gegaan. "Het was een lastige tijdrit. Het ging constant op en af en het was moeilijk een ritme te vinden. Je had ook nog de nodige energie nodig voor de laatste steile klim. Ik heb in de afdalingen kunnen sparen op aerodynamica en ben op de klimmetjes vol gegaan."