Jan Bakelants adviseert Wout van Aert: 'Hij staat daar nu toch, dus hij moet zich zeker niet inhouden'

Jan Bakelants is altijd duidelijk in zijn bewoordingen en hij vindt dat Wout van Aert wel voor het eindklassement moet gaan in Parijs-Nice.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Dat vertelde de renner van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux in de wielertalkshow Extra Time Koers. "Hij staat er nu toch, dus hij moet zich zeker niet inhouden. Het zou komend weekend slechter weer worden in de regio Nice. Dus er is een kans dat de Turini geschrapt gaat worden, dan denk ik dat hij daar beter mee blijft zitten in zijn achterhoofd."

Ondanks dat hij in de Tirreno-Adriatico vorig jaar te diep is gegaan en dat enigszins moest bekopen in de grote doelen van het jaar. "Tirreno-Adriatico was toch een andere koers vorig jaar tegen Pogacar", vertelde Bakelants. "Die is er niet en de grootste concurrentie rijdt in zijn eigen ploeg. Als het boven aankomt op de Turini dan gaat hij rijden voor Roglic, maar als de Turini wegvalt..."

Sowieso is de Belg onder de indruk van Team Jumbo-Visma. "Op een klimmetje die niet lastig te noemen is, rijden ze weg. Dat was bijzonder indrukwekkend. Dat moet je interpreteren als een groots nummer. Ik zou het vooral in het kader plaatsen in de evolutie van het hedendaagse wielrennen."

"Het gaat heel snel. Een dag voordien zagen we een nummer van Pogacar en dan denk je: dit wordt toch voor minstens één week het strafste wat we gezien hebben? Een dag later zeg je tegen elkaar: heb je dat gezien in Parijs-Nice? In een etappe die vroeger niet interessant geworden was."

Vervolgens wordt gevraagd of het normaal is wat Team Jumbo-Visma laat zien. "Ik heb geen reden om aan Jumbo-Visma te twijfelen. Ik denk dat ze gewoon heel goed werk leveren en dan valt het een keer op deze manier op zijn plaats. We spreken ook over Wout van Aert en Primoz Roglic die wegrijden, hé. Laporte was de grote verrassing, maar die werd bij Cofidis nog sub-optimaal begeleid en Jumbo maakt zijn renners écht beter."