Concurrentie over kansen Tadej Pogacar in Milaan-Sanremo en Ronde van Vlaanderen: 'Hij zal zeker een grote factor zijn in Vlaanderen'

De concurrentie aan het woord. Wat denken zij ervan?

tadej pogacar
  • Afbeelding van Tadej Pogacar Tadej Pogacar

Tot nu toe is Tadej Pogacar de man van het seizoen - misschien samen met Wout van Aert - met zeges in de UAE Tour, Starde Bianche en de Tirreno Adriatico. De 23-jarige Sloveen heeft dit seizoen ook zijn zinnen gezet op Milaan-Sanremo en de Ronde van Vlaanderen.

Die laatste koers rijdt hij omdat er in de Tour de France een kasseienrit zit, maar stiekem ook omdat Pogi jacht maakt op alle vijf de monumenten. Maakt hij zaterdag kans in Milaan-Sanremo en wat later in de Ronde van Vlaanderen? Sporza vroeg enkele renners die hij tegen gaat komen in die koersen om hun mening.

Kasper Asgreen

"Tadej is een heel complete renner. Hij heeft alles in zich om te presteren in de Ronde van Vlaanderen", steekt de Deen zijn bewondering niet weg. Hij zal zeker een grote factor zijn in Vlaanderen. Als je zijn talent hebt, dan zal je het wel maken."

Greg Van Avermaet

"Ik denk dat hij een beetje alles kan. Hij heeft ook nog de punch om op die kleine 'kaskes' er vandoor te gaan. Ik vergelijk het een beetje met Julian Alaphillipe die ook meteen meedeed voor de zege in Vlaanderen. De Fransman werd toen uitgeschakeld na een botsing met een motorrijder. Als Tadej start, dan start hij met veel ambitie. Dan is hij ook een kanshebber."

Tim Wellens

"De Strade Bianche is toch helemaal anders dan Milaan-Sanremo of de Ronde van Vlaanderen. Als je de beste bent in de Strade, dan win je die koers, want iedereen komt daar op zijn plaats terecht. Die koers is zwaar genoeg om het verschil te maken."

Dat is bij de koersen waar het hierover gaat toch iets anders volgens de Belg. "Een wedstrijd zoals Milaan-Sanremo is toch andere koek. Je moet er echt al heel ver bovenuit steken om weg te geraken op de Poggio, een groot gat te slaan en voorop te blijven tot aan de finish. En dan de Ronde, dat is toch een andere koers, al kan ik het daar niet echt voorspellen.”