Tuut-tuut! Maak ruim baan voor de Jos van Emden Express: grappige locomotief-animatie vat z'n Milaan-Sanremo perfect samen

Dat Jos van Emden zaterdag bijna de hele dag op kop reed, viel meer mensen op. Grappig en zeer treffend deze animatie!

jos van emden
  • Jos van Emden Jos van Emden

Na Milaan-Sanremo ging het vooral over de komeetafdaling van Matej Mohoric van de Poggio en z'n technische vondst de seatpost dropper. Daarnaast was de schitterende comeback van Mathieu van der Poel een onderwerp van gesprek na de koers.

Maar laten we ook het beulswerk van een andere Nederlander niet vergeten. Jos van Emden reed urenlang op kop van het peloton in dienst van zijn kopman Wout van Aert. De 37-jarige Zuid-Hollander bleef maar op kop sleuren.

Hij kreeg via sociale media al de nodige lof toegezwaaid, maar hij heeft nu zelfs de eer van een eigen 'procyclingtrump' gekregen. De mensen achter dat Instagram-account maken animaties met karikatuurpoppetjes over gebeurtenissen in de koers.

Voor Van Emden hadden ze een toepasselijke in petto: na al z'n arbeid in La Primavera beelden ze hem af als een locomotief die op de fiets de treinstellen voorttrekt (die het peloton voorstellen). Mooi gedaan!

Overigens reed Van Emden Milaan-Sanremo zelfs nog uit. De Nederlander kwam op een 158ste plek als een na laatste binnen op 20 minuten en 31 seconden van winnaar Matej Mohoric. Woensdag staat Van Emden aan de start van de Minerva Classic Brugge De Panne. Verder zien we hem dit voorjaar in de Giro, waar hij waarschijnlijk/hopelijk wel weer het nodige kopwerk zal moeten doen voor kopman Tom Dumoulin.