Andermaal oppermachtig Jumbo-Visma in E3: Wout van Aert naar zege na koppeltijdrit met Cristophe Laporte: 'We hadden altijd het overwicht'

Geen 1, 2, 3 dit keer voor Jumbo-Visma zoals in Parijs-Nice, maar dit was ook was ook best indrukwekkend (understatement)!

van aert laporte
  • Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma

Bij het kijken naar de E3 Saxo Bank Classic gingen de gedachten onwillekeurig terug naar de eerste rit van Parijs-Nice. Weer waren de geelzwarten van Jumbo-Visma oppermachtig en weer reden ze samen weg van de rest.

Toen was het een trio van Jumbo-Visma dat wegreed, maar Primoz Roglic stond niet aan de start en dus waren Wout van Aert en Christophe Laporte op elkaar aangewezen. De Belg zette op zo'n 40 kilometer van de streep aan op de Paterberg en alleen zijn Franse ploeggenoot kon volgen.

In de kilometers die volgden bouwden ze hun voorsprong uit tot zo'n twee minuten op een elitegroepje met onder andere Dylan van Baarle en een zeer sterk rijdende Eritreeër Biniam Girmay. In dat gropeje was Jumbo-Visma-aanwinst Tiesj Benoot ook nog eens de stoorzender. Stefan Küng ontsnapte in het groepje in de laatse kilometer en werd derde.

Tot een echte sprint om de zege kwam het overigens niet tot de Jumbo's. Laporte mocht van Van Aert winnen in zijn thuisland, de kopman van Jumbo-Visma mocht dat doen in deze semi-klassieker in zijn land. Na z'n zege in Omloop Het Nieuwsblad is het de tweede overwinning voor Van Aert op eigen bodem.

Reactie Wout van Aert

"Het was een fantastische ploegprestatie. We hadden altijd het overwicht. Na de Paterberg moesten we eerst vechten om een comfortabele voorsprong te bereiken. Toen we een mooi gat hadden was het zelfs een beetje genieten, alhoewel we ook flink bleven doortrappen. Veel dank aan Christophe dat hij me de zege gaf. Hij krijgt vast zelf z'n kans nog."

Nieuws
  • Cor Vos