'Planning Tom Dumoulin in aanloop naar Giro blijft onveranderd na opgave in Catalonië'

Geen paniek bij de Limburger.

tom dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Het seizoen van Tom Dumoulin verloopt vooralsnog nog niet zoals hij vooraf gehoopt had. De Limburger reed een sterke tijdrit in de UAE Tour, maar zakte daarna in de bergritten door het ijs - daar werd gewag gemaakt van ene rugprobleempje.

Vervolgens liep hij een coronabesmetting op, waardoor hij niet van start kon gaan in de Strade Bianche. In de Ronde van Catalonië maakte hij weer z'n rentree maar gaf hij in de derde etappe op omdat 'het niet ging'.

Jumbo-Visma bracht niet naar buiten wat er precies aan de hand was, maar het zou natuurlijk heel goed kunnen dat het de naweeën waren van zijn coronabesmetting. Het AD meldt in ieder geval wel dat het allemaal net van invloed is voor zijn planning richting het grote doel van het eerste deel van dit seizoen: de Giro.

Dat betekent dat Dumoulin gewoon van start zal gaan in de Limburgse koersen die op het programma had staan: komende zaterdag eerst de Volta Limburg Classic en een week later de Amstel Gold Race.

Daarna trekt Dumoulin naar Tenerife voor een lange hoogtestage op de Teide. Hij ging aan het begin van het jaar al voor langere tijd op hoogtestage naar Colombia. De Giro begint op 6 mei in Budapest. Op de tweede dag staat er een (korte) tijdrit op het programma.

Nieuws
  • Cor Vos