Winst in Gent-Wevelgem legt Biniam Girmay ook financieel geen windeieren: salaris verdrievoudigd

De eer van het winnen is mooi, maar dit is toch ook wel lekker. Ka-ching voor de Eritreër!

biniam girmay

Biniam Girmay is de gevierde man de afgelopen dagen. Sinds zijn winst in Gent-Wevelgem, waarmee hij de eerste (zwarte) Afrikaan werd die een klassieker op z'n naam schreef, is zijn leven een rollercoaster. Hij keerde terug naar Eritrea om daar na drie maanden zijn vrouw en kindje weer te zien, maar werd ook getrakteerd op een grootse huldiging.

Girmay had niet alleen z'n winst in Gent-Wevelgem te vieren, maar ook nog een flinke salarisverhoging. Hij is letterlijk een man in bonus, want de Engelse wielersite Cyclingnews meldt dat zijn salaris na de winst is verdrievoudigd. Hij zou binnenkort een handtekening onder een nieuw contract zetten dat hem aanzienlijk meer geld op zal leveren.

Op dit moment verdient Girmay zo'n 300.000 dollar, maar dat bedrag wordt volgens Cyclingnews opgewaardeerd tot een miljoen euro. Directeur Jean-Francois Bourlart van Intermarché-Wanty-Gobèrt zou met steun van de grote supermarktketen die hoofdsponsor is van de ploeg die financiële inspanning kunnen doen. Ook meldt de site dat de klassiekerkern rond Girmay voor 2023 versterkt zal worden.

De Eritreër ligt momenteel al tot 2024 onder contract bij Intermarché-Wanty-Gobèrt, maar die deal wordt dus hoogstwaarschijnlijk opgewaardeerd. Of het contract dan ook een langere duur krijgt, is onbekend. De nieuwe deal gaat als het goed is begin mei, wanneer Girmay weer in Europa is voor Frankfurt-Eschborn, in kannen en kruiken gemaakt worden.