Thomas De Gendt weet leuk drankspelletje om al voor de start van de Ronde van Vlaanderen ladderzat te zijn

De Belg laat z'n goede gevoel voor humor weer eens zien!

thomas de gendt
  • Afbeelding van Thomas De Gendt Thomas De Gendt

Het nieuws sloeg gisteren in als een bom: Wout van Aert zal zondag waarschijnlijk niet aan de start staan van de Ronde van Vlaanderen. Jumbo-Visma probeert zo goed en zo kwaad als dat gaat over te schakelen naar plan B - ze hebben er ervaring mee. Maar Vlaanderen huilt.

Dus ook al is hij er niet bij zondag zal het in de voorbeschouwing en ook tijdens de koers in het begin nog wel over de Belgische kampioen gaan. Wat als... de Wout van Aert-gekte bij onze zuiderburen zorgde bij Thomas De Gendt voor een lumineus idee.

Hij bedacht op Twitter een drankspelletje waarbij je al dronken bent als Renaat nog met z'n motor de konijnenpijp moet inrijden bij de start in Antwerpen (voor de onwetenden: dat is de tunnel waar hij jaarlijks praat tot de verbinding wegvalt...): iedere keer een biertje drinken als de naam Wout van Aert valt. Al dronken voor de start, schrijft De Gendt erbij in een hashtag...

De Gendt kan zelf overigens naar hartelust meedoen aan z'n eigen drankspelletje, want hij zal zondag in Antwerpen niet aan de start staan van de Ronde van Vlaanderen. Op zaterdag rijdt hij wel de Volta Limburg Classic. De Gendt zal dit seizoen volgens de huidige planning ook weer de dubbel Giro-Tour voor z'n rekening nemen.