Armstrong: 'Patrick Lefevere moet razend zijn na de Ronde!'

Lance Armstrong denkt dat ploegbaas Patrick Lefevere ontploft is na de magere prestaties van zijn team Quick Step-Alpha Vinyl in de Ronde van Vlaanderen.

Lefevere

In zijn podcast TheMove steekt Armstrong van wal. "De Ronde van Vlaanderen is de Super Bowl van Quick Step-Alpha Vinyl. Kasper Asgreen was op een 23ste plek hun beste renner in Vlaanderen! Patrick Lefevere moet ongetwijfeld razend zijn na zo'n resultaat."

Hij gaat verder: "Dat ze in de Tirreno niet presteerden kan hij door de vingers zien, maar hier mag het niet fout lopen. Zeker als je ziet dat ploegen als Groupama-FDJ en Bahrain Victorious met zoveel renners bij de top-20 zitten. Wie had gedacht dat zulke ploegen de mannen van Quick Step op deze manier aan de kant zouden zetten?"

'Teleurgesteld'

Voormalig ploegleider Johan Bruyneel nuanceert de reactie van Armstrong enigszins. De Belg sprak Lefevere aan de telefoon. "Hij is niet kwaad maar teleurgesteld. Er zijn namelijk bepaalde zaken die hij niet kan controleren zoals ziekte. Blijkbaar is Quick Step geteisterd door de buikgriep die door het peloton heen gaat. Dat is een verzachtende omstandigheid."

Bruyneel gaat verder: "Daarbij komt ook nog eens dat dominantie nooit voor eeuwig duurt. Andere ploegen leren van je en komen op gelijke hoogte. Hetzelfde proces hebben wij meegemaakt bij US Postal en ook Team Sky kon die dominantie niet volhouden. Lefevere heeft ook flink geïnvesteerd in Remco Evenepoel en renners rondom hem. Dat geld is niet besteed aan de klassieke kern van de ploeg. Daar betalen ze nu ook een prijs voor in de Vlaamse klassiekers. Ik denk niet dat Quick Step-Alpha Vinyl ooit nog de dominante ploeg gaat worden die het voorheen was. Daarvoor is het niveau in het peloton te hoog geworden."

Armstrong lijkt het eens te zijn met zijn voormalige ploegbaas: "Eddy Merckx reed, met alle respect, tegen 10 goede renners. Wij reden tegen 50 en inmiddels zijn er meer dan 100 supergoede renners in het peloton. Dat maakt een groot verschil."