Mathieu van der Poel na vierde plek in Amstel Gold Race: 'Wist dat INEOS het gevaarlijkste zou worden, volgende week weer écht honderd procent'

De Nederlander doet z'n verhaal na de Amstel Gold Race.

mathieu van der poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel werd vanmiddag vierde in een Amstel Gold Race die niet helemaal het spektakel opleverde van de edities van voorbije jaren. Achter de twee die vooruit waren (Kwiatkowski en Cosnefroy) en Benoot die solo naar plek drie reed, won Van der Poel het sprintje voor de vierde plek nipt van Alexander Kamp.

Na afloop zei MVDP bij de NOS dat hij wist op wie hij moest letten toen er na de Keutenberg een select groepje overbleef. "Ik wist toen wel dat INEOS het gevaarlijkste zou worden. Het gevoel was goed, maar je moet wel keuzes maken en kunt niet overal achteraan rijden. Toen ze weg waren werd er een beetje naar elkaar gekeken."

In de laatste kilometers probeerde de kopman van Alpecin-Fenix het nog even, waardoor bij sommigen de gedachten teruggingen naar de stunt in 2019. Bij Van der Poel zelf niet. "Dat was toen heel speciaal en dat gaat waarschijnlijk nooit meer lukken."

Het was een lastige koers voor MVDP. "Je rijdt hier tegen die lichtgewichten en dat is toch anders. De Amstel is een heel zware koers. Het doet zelfs pijn als ze gecontroleerd die klimmetjes oprijden. De parkoersverandering was oké. De finale begon net wat eerder nu."

Ook de (eenmalige) nieuwe plek op de kalender kon Van der Poel wel bekoren. "Normaal ben je na Roubaix toch een beetje geradbraakt en is het lastig om je weer op te laden. Nu was er ook wat decompressie na Vlaanderen, waar ik toch wel erg naartoe had geleefd. Ik denk dat ik volgende week wel weer écht honderd procent ben."

Nieuws
  • Cor Vos