Pello Bilbao slaat dubbelslag in zeer attractieve tweede etappe Tour of the Alps

Een heerlijke etappe in de Tour of the Alps wordt gewonnen door Pello Bilbao.

Bilbao
  • Afbeelding van Pello Bilbao Pello Bilbao

De attractieve manier van koersen van renners als Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tadej Pogacar lijkt wel aanstekelijk te werken in het peloton, want ook de tweede etappe in de Tour of the Alps zat boordevol actie. Vanuit het vertrek moesten de renners klimmen en klassementsrenners als Miguel Ángel López, Thymen Arensman, Pavel Sivakov, Michael Storer en Felix Gall trokken al vroeg in de rit ten aanval.

Vooral Bahrain-Victorious had de slag gemist, waardoor zij in de achtervolging moesten. Vooraan kwamen Arensman, Storer en Sivakov uiteindelijk als besten naar boven. Al moest de Nederlander op de laatste klim van de dag lossen toen Sivakov ten aanval trok. Uiteindelijk kwam het onder impuls van Bahrain-Victorious toch allemaal weer samen.

Kopman Pello Bilbao ging als een bezetenen te keer in de afdaling. De Spanjaard reed binnen zo'n vijftien kilometer een minuut van de voorsprong af en pikte ondertussen ook Arensman weer op. Zodoende kwam een groep van zo'n zestien renners samen na de afdaling. Met daarbij vier renners van Bahrain-Victorious.

Die ploeg deed een uitstekende lead-out voor Bilbao, die het uiteindelijk na een lange sprint wist af te maken. Achter hem eindigden Romain Bardet en Attila Valter op plek twee en drie. Bilbao is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement aangezien de winnaar van gisteren, Geoffrey Bouchard, de slag gemist had. Arensman schoof op naar een elfde plaats in het algemeen klassement.

Nieuws
  • Cor Vos