Jumbo-Visma werkt vol vertrouwen toe naar Luik-Bastenaken-Luik: 'Wout kan elke koers winnen, zelfs de Ronde van Lombardije'

Wout van Aert staat aan de vooravond van zijn debuut in Luik-Bastenaken-Luik.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

En net als Mathieu van der Poel zal ook Van Aert zich niet kunnen wegstoppen. Ondanks een recente coronabesmetting, het feit dat het niet de bedoeling was dat hij zich zou focussen op Luik-Bastenaken-Luik en het extra gewicht dat hij ten opzichte van de klimmers over de steile beklimmingen in de Ardennen moet zeulen. Ook in Luik-Bastenaken-Luik is Van Aert topfavoriet.

Van der Poel - toch een vrij goede indicatie voor de kansen van Van Aert - finishte bij zijn eerste deelname als zesde in Luik-Bastenaken-Luik. Terwijl hij een dag eerder nog een solo uit de benen had gegooid in de Benelux Tour. Team Jumbo-Visma-ploegleider Frans Maassen gelooft dan ook in de kansen van Van Aert.

"Dat zal zeker een keer gebeuren", reageert de Limburger bij Sporza op de vraag of Van Aert kan winnen. "Wout kan elke koers winnen, zelfs de Ronde van Lombardije."

"Ik denk dat alles mogelijk is. Als je een Tourrit wint na een dubbele beklimming van de Mont Ventoux, dan denk ik dat je dit ook kan. De combinatie tussen Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik is niet ideaal, maar als iemand het zou moeten kunnen, dan is het Wout."

Van Aert zal dan ook de vooruitgeschoven renner zijn van de Nederlandse ploeg. Jonas Vingegaard is ook present, maar kende een zeer slechte dag in de Waalse Pijl. Verder is Tiesj Benoot in goede vorm, maar de Belg heeft geen sprint en zal dus alleen moeten aankomen. Geen makkelijke opgave met de steile Roche-aux-Faucons op tien kilometer van het einde. Primoz Roglic - winnaar van 2020 - zal niet starten door knieproblemen.