Jérémy Cabot werd door Pidcock beschuldigd te spelen met levens: 'Stop met interpretaties te doen en die te delen'

Jérémy Cabot werd met scheve ogen aangekeken na de grote val in Luik-Bastenaken-Luik, maar bijt nu van zich af.

Cabot

Na de massale crash waarbij verschillende favorieten de strijd moesten staken, werd Jérémy Cabot van Team TotalEnergies beschuldigd van onverantwoord rijgedrag. Onder andere Tom Pidcock riep dat Cabot speelde met levens. De Fransman slaat nu terug en dient de Brit (indirect) van repliek.

Cabot brak zelf zijn sleutelbeen bij de val. "Naast de fysieke letsels, lees ik commentaren die op zijn minst onaangenaam zijn, helemaal fout zelfs", schrijft hij op Twitter. "Ik was effectief de eerste die viel in Luik-Bastenaken-Luik. Een renner die van achter mij kwam, forceerde de doorgang terwijl ik helemaal rechts zal in het wiel van de Bora-renners."

"Maar daar was geen plaats voor twee man. Ik raakte het wiel van de collega voor mij, had geen tijd om te rennen. En dan was het chaos in een kwart van een seconde."

Cabot is heel duidelijk. "Ik heb geen onverantwoorde risico's genomen. Mijn ploegmaten, mijn team en mijn naasten weten dat ik de gevaren mijd in het peloton. Ze weten dat ik geen heethoofd ben. Ik wacht nooit tot het allerlaatste moment om te remmen. Nooit!"

"En ik ben voorzichtiger geworden sinds ik twee jaar geleden papa werd. Ik heb altijd mijn collega's in het peloton, mijn familie en mijn gezondheid gerespecteerd. Altijd!"

Cabot doet nog een oproep aan fans en collega's. "Stop met interpretaties te doen en die te delen. Ik leef mee met de mensen die gevallen zijn achter mij. Respect voor Romain en zijn gebaar richting Julian. Ik stuur mijn krachten naar de mensen die beginnen aan hun herstel. Zorg voor jezelf."