Video | Mooie beelden! Popstertaferelen bij de bus van Intermarché-Wanty-Gobèrt: Girmay en zijn Bini Fanatics

Biniam Girmay koerste gisteren voor het eerst sinds Gent-Wevelgem weer in Europa en zijn fans zijn door het dolle heen! Hopen dat Girmay er vooral van geniet en met de druk op kan gaan...

biniam girmay

Na z'n daverende succes in Gent-Wevelgem werd Biniam Girmay op grootse wijze gehuldigd in thuisland Eritrea. Na een paar dagen geleefd te worden in al die huldigingen, werkte de Eritreër daar een hoogtestage af om zich klaar te stomen voor de rest van het seizoen.

Gisteren was hij voor de koers Eschborn-Frankfurt (voorheen Rund um den Henninger Turm) weer terug in Europa. Hij verlengde z'n contract bij Intermarché-Wanty-Gobèrt, maar werd vooral opgewacht door een uitzinnige menigte fans bij de bus van zijn ploeg.

Dit zijn taferelen die we eigenlijk niet kennen uit het wielrennen. De Bini Fanatics zingen hun landgenoot hartstochtelijk toe: 'Bini, Bini, Bini!'. Het zijn prachtige beelden, maar we hopen wel dat de jonge (22) Girmay met de druk die het oplegt - hoe goedbedoeld het ook is - om kan gaan. Het is niet niks om dit allemaal vanuit het niets zo mee te maken.

Door een bloedige oorlog met Ethiopië zijn er veel Eritrese vluchtelingen in Europa, waaronder Duitsland. Vermoedelijk zien we die mensen hier bij de bus staan.

Biniam Girmay start vrijdag in Boedapest aan zijn eerste grote ronde en heeft zijn zinnen gezet op een ritzege in de Giro. Het is toch ook wel een extra pikante ronde voor de Eritreër en zijn fans omdat het Afrikaanse land een ex-kolonie is van Italië. De Italianen introduceerden de fiets in het land en dat vervoersmiddel is nog altijd razendpopulair in Eritrea.