Giro | Mathieu van der Poel bevestigt roze droom met training op tijdritfiets

Dit belooft veel!

mathieu van der poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Het is nog niet officieel bevestigd door de ploeg op moment van schrijven, maar de trainingen van Mathieu van der Poel en z'n eerdere woorden erover laten aan duidelijkheid weinig te wensen over: we gaan Mathieu van der Poel aanstaande vrijdag in Boedapest echt aan de start zien van de Giro!

En hij start er meteen met ambitie, want de winnaar van de Ronde van Vlaanderen heeft zijn zinnen gezet op het roze en zou dat dan eventueel ook langer vast willen houden dan een dagje.

Op dag twee staat er namelijk een korte tijdrit van 9,2 kilometer op het programma en Mathieu van der Poel uploadde gisteren een trainingsrit op z'n... tijdritfiets. Hoeveel watt hij wegtrapte weten we niet, want hij was het batterijtje van z'n powermeter vergeten op te laden.

MVDP traint niet vaak op het vehikel. In de Tour de France van vorig jaar sleutelde hij op het allerlaatste nog aan z'n positie en wist in een fenomenale tijdrit het geel te behouden.

De rit op de tijdritfiets van Mathieu van der Poel. | Beeld: Strava Mathieu van der Poel

Om datzelfde kunststukje met het roze uit te halen, zal Van der Poel die trui natuurlijk eerst moeten veroveren. Daar heeft hij met goede benen wel alle kansen op, want de eerste etappe in Hongarije is een kolfje naar zijn hand.

De rit finisht namelijk met een klim van 5 kilometer die nergens echt heel steil wordt - gemiddeld is het zo'n 5 procent en het steilste stukje is 8 procent op zo'n 3,5 kilometer van de finish.