Mathieu van der Poel maakt mooie Formule 1-grap als ploeggenoot Michael Gogl z'n KOM afpakt in Spanje

Mathieu heeft duidelijk ook zitten kijken toen Max Verstappen wereldkampioen werd...

mathieu van der poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Dat Mathieu van der Poel een motorsportliefhebber is, mag geen geheim zijn. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen houdt er in z'n huis in Kapelle een aardige autoverzameling op na en bij een zege in de Tirreno deed hij al eens een motorcoureur na met z'n manier van juichen (die het weer van een voetballer had, maar soit..)

Het filmpje van dat juichen hadden ze toen met de hele ploeg gezien en ook naar de Formule 1 kijken ze zo aan de Strava van Mathieu van der Poel en Michael Gogl te zien allemaal bij Alpecin-Fenix.

Na een lange rit op trainingskamp in Spanje (meer dan 200 kilometer á 36 kilometer per uur..) had op een bepaald segmentje de Oostenrijker schijnbaar de KOM afgepakt van Van der Poel.

Die laatste refereerde bij de titel van z'n rit aan de laatste race van het Wereldkampioenschap in de Formule 1 van vorig jaar. Daar snoepte Max Verstappen de titel af van Lewis Hamilton door hem na een herstart vanachter de safety car in te halen.

Daar was enige discussie over, met name tussen Mercedes-manager Toto Wolff en race director Michael Masi. Inderdaad, net als Gogl ook een Michael... en dat deed MVDP de woorden die Wolff wanhopig tot Masi sprak herhalen bij z'n Strava-upload.

Gogl 'reageerde' door het antwoord van Masi als de titel van zijn rit te posten. Mooie humor, en met de teamsfeer lijkt het dus wel goed te zitten bij Alpecin-Fenix!

Mathieu van der Poel is in Spanje om zich op de Giro voor te bereiden, die op 6 mei in Boedapest start - al heeft de ploeg z'n deelname nog niet officieel bevestigd. Daarna zal Van der Poel zich sowieso richten op de Tour de France en het WK op de weg in Australië, waar een parkoers ligt dat perfect op maat is van MVDP.