Dit zit er achter het zegegebaar van Mathieu van der Poel in de Tirreno

Als je zoveel wint, kun je dit soort dingen natuurlijk bedenken...

mathieu van der poel
  • Afbeelding van Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Het is geen geheim dat Mathieu van der Poel van gemotoriseerde sport houdt (zo was-ie maar wat blij dat hij en z'n team in de UAE Tour in een hotel aan het circuit zaten). Dus toen hij gisteren in de Tirreno revanche nam op zichzelf na de slechte positionering in de sprint van de dag ervoor had zijn zegegebaar met motorsport te maken (bewegende beelden onder dit artikel)

De Nederlands kampioen kwam met zijn handen over elkaar met 'stoere pose' over de meet. Dit zegegebaar hadden Mathieu van der Poel en z'n teamgenoten op Instagram gezien bij Fabio Quartararo, een Franse motorcoureur in de MotoGP die vorig jaar op deze manier zijn winst in de Grand Prix van Jerez vierde. Zou Fabio al op de hoogte zijn dat de grote VDP hem heeft nagedaan?

(Overigens, als Mathieu meer voetbal zou kijken dan had hij vermoedelijk gezegd dat hij deze manier van juichen had gezien bij de Franse voetballer Kylian Mbappé. Het valt niet uit te sluiten dat de Franse motorcoureur op zijn beurt zijn landgenoot nadeed...)

In het artikel hieronder bewegende beelden van de sprint van Mathieu van der Poel