Video | Van Aert rijdt gat dicht, Van der Poel wint in Tirreno: 'Wilde iets rechtzetten'

Revanche op zichzelf na gisteren!
mathieu van der poel

Nadat hij gisteren in de sprint bergop niet goed gepositioneerd zat, was Mathieu van der Poel kwaad op zichzelf. En als Mathieu van der Poel kwaad is op zichzelf dan kan de concurrentie zich maar beter zorgen maken. Dat bleek ook wel, want met een paar ferme snokken in de laatste 200 meter zette hij de derde etappe naar zijn hand.

Daar mocht hij wel eeuwige concurrent Wout van Aert voor bedanken, want de leider in het algemeen klassement reed een gaatje dicht op Stybar dat Alaphilippe slim (?) liet vallen in de slotkilometer. Daarmee schakelde de Belg zich min of meer uit voor de zege, maar kon hij wel de belangrijke boni's pakken voor de tweede plek.

Uit z'n reactie bleek inderdaad dat hij met de zege revanche nam op zichzelf. "Ik was een beetje gefrustreerd over gisteren en dat wilde ik rechtzetten. Wout reageerde meteen toen het gaatje viel, anders had het nog wel gevaarlijk kunnen worden. Poeh, na zo'n lange etappe deed die sprint wel pijn. Maar ik was erop gebrand hier een etappe te winnen. Nu is het zaak om de vorm vast te houden."

Hieronder kun je de sprint (nog eens terug)zien en vind je ook de top 10 van de dag en de top 10 van het algemeen klassement.

Top 10 van de dag

Top 10 algemeen klassement

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws