Giro | Jaja... te koop voor iedereen: de officiële Giro d'Italia-onderbroek

En het is niet zomaar dat er een officiële Giro-onderbroek is. Hieronder lees je het verhaal erachter.

giro-onderbroek

In de wielersport vinden we sponsoren van allerlei allooi. Bij de vrouwen deed seksspeeltjeswebwinkel EasyToys eerder dit jaar z'n intrede als sponsor van de Bloeizone Fryslan Tour en in het verleden waren er veel meer sponsor die iets anders waren dan een supermarkt of een bank.

Ook in de Giro is een sponsor actief die wat meer tot de verbeelding spreekt. De witte jongerentrui wordt namelijk gesponsord door het Italiaanse onderbroekenmerk Intimissimi Uomo.

En zij hebben daarom het recht verworven om naast die witte trui ook een witte onderbroek (je ziet 'm hierboven) op de markt te brengen die door het leven gaat als de officiële Giro d'Italia-onderbroek. En hij is niet eens duur, want je bestelt 'm hier voor nog geen 8 euro.

Daarnaast kun je ook de witte trui aanschaffen, is er een wit t-shirt van de Giro te vinden in hun webshop en zijn er fraaie sportsokken van de Giro te vinden, met een roze accent.

Een Giro-sportsok. | Beeld: Intimissimi Uomo

Op dit moment rijdt Matteo Sobrero in de witte trui na z'n goede tijdrit van zaterdag - de Italiaan van Astana werd daarin vierde. Het is niet uit te sluiten dat hij na de koers zo in z'n Giro-onderbroek glijdt, want bij de uitreiking van het wit krijgt de drager van de trui een tasje met spullen van het onderbroekenmerk.

Pelotonpraat
  • Intimissimi Uomo