Giro | Thomas De Gendt houdt digitaal dagboek bij: wie is de beste De Gendt in het algemeen klassement?

Die kop rijmt, dus het moet wel heel belangrijk zijn.. Thomas De Gendt houdt ons, uiteraard met de hem welbekende knipoog, op de hoogte van zijn strijd met Aimé De Gendt.

thomas de gendt
  • Afbeelding van Thomas De Gendt Thomas De Gendt

Thomas De Gendt heeft het plezier in het fietsen weer helemaal terug na een teleurstellend seizoen en hoopt deze Giro een goed klassement te rijden. Wat?! Is de 35-jarige Belg plotseling klassementsrenner geworden (alhoewel hij in 2012 natuurlijk derde werdin de Giro)?

Nee, dat niet. Maar hij heeft in deze Giro voor zichzelf wel een klassement gecreëerd waar hij in ieder geval tweede wordt: dat met zijn Belgische naamgenoot bij Intermarché-Wanty-Gobèrt Aimé De Gendt.

Afgelopen zondag stond Thomas (we noemen ze maar even bij hun voornaam, anders wordt het zo verwarrend..) nog 13 seconden achter zijn naamgenoot, maar op de Etna moest Aimé bij Biniam Girmay blijven en dat zorgde ervoor dat Thomas nu maar liefst een kleine acht minuten voorsprong heeft.

Hij vertoeft op een 84ste plaats op 18 minuten en 49 seconden van rozetruidrager Juan Pedro Lopez, terwijl Aimé De Gendt op een 119e plek staat op 26 minuten en 28 seconden van de Spanjaard. Maar zoals Thomas al impliceert: het kan nog alle kanten op!

Hou Thomas z'n tweets in de gaten voor deze spannende strijd. Als je nog een mooie trui weet die we aan de winnaar kunnen uitreiken dan horen we het graag..