Giro | Tom Dumoulin: 'Doel ritwinst staat nog, maar als ik nu in een ontsnapping zit ga ik niet winnen want ik voel me niet sterk genoeg' 

Dumoulin over de reset na gisteren.

tom dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Tom Dumoulin zakte gisteren op de Etna door het ijs en verloor ruim negen minuten. Direct na de aankomst stond hij de verzamelde pers gedesillusioneerd te woord en zei dat z'n lichaam niet meer reageerde zoals hij gewend was.

Een dag later is die teleurstelling er uiteraard nog steeds. Bij Het Nieuwsblad ging hij nog even in op gisteren en wat z'n doelen voor de rest van de Giro zijn. Hij moet het eerst even verwerken.

"Vandaag is een makkelijke rit, dus het wordt kwestie van de dag goed door te komen en even te resetten. Dat laatste is ook nodig na gisteren. Ik ga me een beetje wegsteken in het peloton. Als ik nu in een ontsnapping zit, dan ga ik geen rit winnen want ik voel me niet sterk genoeg. Ik heb tijd nodig om op krachten te komen."

Maar dan wil Dumoulin zich nog laten zien. "Één van de doelen in deze Giro is om met een rit naar huis te gaan. Dat doel staat nog. Het doel voor het klassement is na gisteren van de tafel."