Giro | Ploegleider Addy Engels roemt Tom Dumoulin: 'Tom was degene die zei dat we voor Koen gingen, echt ongelooflijk voor zo'n winnaar'

Het was een prachtige dag voor de mannen van Team Jumbo-Visma!

Bouwman
  • Koen Bouwman Koen Bouwman

Addy Engels vertelde na afloop voor de camera's van Eurosport over de overwinning van Bouwman. Een welkome opsteker nadat alle drie de klassementsrenners er op de Etna waren doorgezakt. "Ik zei voor de rit na de Etna dat we moesten omschakelen en met twee sprintetappes hadden we daar ook tijd voor. Dat het echter tot dit zou leiden, is ongelooflijk."

Met Dumoulin en Bouwman had de Nederlandse ploeg twee op zeven renners in de vlucht van de dag. Nadat er nog drie losten, zaten ze met twee op vier. "Het was al zo'n gevecht om in de vlucht te geraken. Dat Tom en koen daar deel van uitmaakten, was heel sterk."

"Hoe de finale vervolgens ging met renners die losten en terugkwamen... Het was volgens mij voor iedereen heel mooi om te volgen. Voor ons was het razendspannend, maar met uiteindelijk een geweldig resultaat."

In de finale deed Tom Dumoulin de lead-out voor Bouwman, die over een verrassend snelle sprint bleek te beschikken. Voor zowel Dumoulin als Engels geen verrassing. Als extra beloning draagt Bouwman nu ook de bergtrui. "Wat Tom vandaag liet zien was heel sterk. Hij toonde zich een geweldige ploegmaat en had echt de wil om voor Koen te werken."

"Zoals je kon zien is Koen erg explosief. Tom was degene die zei dat we voor Koen zouden gaan. Voor een winnaar als Tom is dat ongelooflijk. Iets om te bewonderen. En zijn fysieke inspanning vandaag was ook heel sterk. Hij moet zich veel beter voelen dan een paar dagen geleden."