Giro | Pascal Eenkhoorn: 'Ik dacht eigenlijk continu dat we het zouden gaan halen'

Pascal Eenkhoorn kreeg in de dertiende etappe een grote kans op de dagzege, maar hij werd met zijn drie medevluchters in de slotkilometer bijgehaald. Na afloop deed hij zijn verhaal bij Eurosport.

Eenkhoorn
  • Pascal Eenkhoorn Pascal Eenkhoorn

"Het scheelde niks", opende de renner van Team Jumbo-Visma. "Het was een korte etappe en toen we vooruit kwamen met vijf zei ik gelijk dat onze enige kans was om de klim vol op te rijden, omdat de sprinters het daar rustig aan zouden doen. Vanaf dan zouden we vol rijden."

Het liep vals plat naar beneden en daardoor verloren de vier vooraan weinig tijd. "Als wij zestig rijden, gaan zij geen 65 rijden. We hielden goed stand. Het was vol koers met vier, jammer dat het dan in de laatste kilometer stukloopt. Ik dacht continu dat we het zouden redden, maar het was een redelijk lastige finale. Het liep telkens een beetje omhoog."

En daarbij liep de samenwerking met nog vijftien kilometer te gaan ook net iets minder vlot dan eerst. "Ik weet niet of de benen volliepen van de anderen, maar je krijgt dan ook een tactisch spelletje. Maar ik dacht: als we vol doorgaan, dan kraken we de sprintersploegen. Dan hadden we later nog tijd gehad om het spelletje te spelen."

Eenkhoorn maakte wederom een hele goede indruk in zijn eerste grote ronde. "Ik denk dat ik samen met Julius de motor was. Hij is een vriend van me en ik zei al: 'Op het bergje moet je je wagon aanhaken.' Op de vlakke stukken is hij een grote motor, met hem had ik een goede metgezel."

Nieuws
  • Cor Vos