Giro | Mollema kon zijn stempel niet drukken vanuit de kopgroep: 'In het begin voelde ik me niet goed'

Bauke Mollema zag ploegmaat Giulio Ciccone de rit winnen, maar zelf zat de Nederlander ook in de kopgroep. Mollema voelde echter al snel dat het vandaag niet voor hem zou zijn.

Mollema
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

"Het was het doel om een etappe te winnen, zeker nadat we gisteren de roze trui verloren", opende Mollema zijn verhaal voor de camera's van Eurosport. "We hebben een geweldige Giro d’Italia met tien dagen roze, een etappezege en een aantal andere goede resultaten."

Waar Ciccone al snel liet zien in orde te zijn, daar moest Mollema op de tweede klim van de dag lossen. Toch wist hij zich nog enigszins te herpakken en eindigde hij uiteindelijk op een verdienstelijke achtste plek. "We wilden beiden in de kopgroep zitten. Maar ik voelde me niet goed in het begin en ik werd aan de voet van de tweede klim al gelost, maar later reed ik mijn eigen tempo en kwam ik in een tweede groep."

Toch overheerst bij Mollema niet dat hij zelf een mindere dag had. "Ciccone was heel sterk, hij deed het geweldig deze rit. De sfeer is geweldig en we hebben nog een week te gaan. Wie weet wat er nog meer in het vat zit."