Robert Gesink en Annemiek van Vleuten trainen samen in Andorra tijdens 'Netflix-ritje in real life' 

Zo te zien vermaakten ze zich wel!

robert gesink annemiek van vleuten
  • Robert Gesink Robert Gesink

Robert Gesink is sinds een paar jaar net als veel andere profwielrenners woonachtig in Andorra. De Achterhoeker traint daar bijvoorbeeld geregeld met Tao Geoghegan Hart.

Maar hij trekt er ook regelmatig op uit met Carlos Verona en Albert Torres, twee Spanjaarden van Movistar. Movistar? Daar rijdt toch ook een Nederlandse renster met de naam Annemiek van Vleuten?

Jazeker! En nu wil het geval dat zij op trainingskamp/hoogtestage is in Andorra. Sinds een tijdje kan ze weer (redelijk) pijnvrij fietsen na een ongelukkige val in een trainingsrit waarbij ze haar pols brak. Het is bekend dat Van Vleuten graag met mannen traint om zichzelf uit te dagen.

En dus vond Robert Gesink zichzelf gisteren terug in een real-time Netflix-rit zoals hij zelf op zij Strava schrijft, daarbij hintend op de docuserie die over de Spaanse ploeg is gemaakt.

Met z'n vieren werd er naast koffie en taart ook nog wel serieus gefietst, want Van Vleuten kwam thuis met 116 kilometers en meer dan 3000 hoogtemeters in de benen.

Op Instagram schreef ze ook nog over de gemene deler die Van Vleuten en Gesink hebben naast het feit dat ze dezelfde nationaliteit hebben: ze zijn allebei pupillen van wielertrainer Louis Delahaije.

De Limburger werkte lang bij de Raboploeg en werkte daar samen met Gesink en is heden ten dage ook de privétrainer van Annemiek van Vleuten.

Van Vleuten bereidt zich in Andorra voor op het tweede deel van het seizoen, waarin ze de Giro Donne en de Tour de France Femmes zal rijden. Daarbij zal de nadruk liggen op de eerste Tour de France voor vrouwen die eind juli (op de laatste dag van de mannen-Tour) start.

Robert Gesink zal voor het eerst sinds lange tijd de Tour de France (hoogstwaarschijnlijk) niet rijden. De Achterhoeker zal wel actief zijn in de Ronde van Spanje die in augustus in Utrecht start.

Pelotonpraat
  • Strava Annemiek van Vleuten