Bauke Mollema de nieuwe Valverde? Hij verlengt contract bij Trek en plakt er nog eens vier jaar aan vast

En het hoeft niet eens bij die vier jaar te blijven! De 35-jarige Groninger legt uit waarom hij voor geen enkele andere ploeg zou willen rijden.

bauke mollema

Bauke Mollema heeft net een Giro achter de rug waarin hij geen etappe wist te winnen, maar wel een prima indruk achterliet. Zo werd hij tweede in de eerste etappe die Koen Bouwman won en beëindigde hij de ronde met een knappe vierde plek in de tijdrit.

Dat er nog weinig sleet zit op de 35-jarige Mollema hebben ze ook bij z'n ploeg Trek-Segafredo door, want vandaag werd bekend dat de ploeg en Mollema een contractverlenging van vier sezoenen overeen zijn gekomen. De Groninger mollemaalt dus minimaal nog tot en met 2026 in het shirt van Trek-Segafredo.

"Ik rij hier nu acht jaar en vanaf het begin ben ik heel tevreden bij dit team, ik kan me niet meer voorstellen voor een andere ploeg te rijden. Ik ken inmiddels iedereen die bij het team betrokken is. Het is echt een familie voor me geworden. Ik ben blij met het vertrouwen dat ze mij schenken", zegt Mollema op de site van de ploeg.

Mollema houdt de optie open om ook na 2026 nog door te koersen. "Niet veel renners van mijn leeftijd krijgen nog een contract voor zo'n lange duur. Ik hoop mijn carrière hier te kunnen beëindigen. Wellicht wordt dit mijn laatste contract, maar je weet nooit. Ik voel me nog jong en stel me nog altijd nieuwe doelen."

Hij is ook tevreden over hoe z'n rol in het team is geëvolueerd en sluit niet uit dat die in de toekomst nog anders wordt. "Ik krijg bij Trek ook de vrijheid die ik nodig heb. Toen ik naar hier kwam, was het vooral als klassementsrijder, nu is mijn rol wat veranderd en in de toekomst zal die wellicht nog meer veranderen. Ik mik meer op dagsucces, dat ligt me nu beter."

"We hebben in het team ook jonge rijders die meer de capaciteiten hebben om voor het klassement te gaan. Ik kan hen mijn ervaring doorgeven en een soort mentor voor hen zijn."

Nieuws
  • Cor Vos