Chris Froome gaat weer vooruit op de fiets én blijkt een slangenbezweerder te zijn

Hij ziet er al een beetje uit als een slangenmens, maar hij neemt het wel heel letterlijk...

chris froome
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

Oké, het was nog steeds op respectabele achterstand (zo'n vier minuten) van zijn ploeggenoten Jakob Fuglsang en Michael Woods, maar toch: Chris Froome werd zowaar elfde in de Mercan Tour Classic Alpes-Maritimes. Zijn beste resultaat sinds lange tijd in een koers.

Die wedstrijd is niet heel bekend, maar het was zeker niet in een veld van koekenbakkers dat Froome die klassering haalde. Hij moest dus ploeggenoten Fuglsang en Woods voor zich dulden, en ook bijvoorbeeld David Gaudu en Jesus Herrada gingen wat te rap voor 'm, maar hij finishte toch voor Warren Barguil en Thibaut Pinot.

Opvallend,dat Froome na twee teleurstellende seizoenen weer enigszins opkrabbelde, maar misschien nog wel opvallender was de post die hij de ochtend na de koers op Instagram zette. Froome zat daarin namelijk met een slang om z'n arm gekronkeld.

De Brit kijkt erbij alsof het de normaalste zaak van de wereld is. En misschien is het dat ook wel voor hem, want Froome werd natuurlijk geboren in Kenia en we kunnen ons voorstellen dat ze daar niet zo snel in de war raken van een slang; zeker niet als het zo'n kleintje is als deze.