Mooi beeld! Giro-revelatie Juan Pedro Lopez groots onthaald in geboortestadje: 'Ik kom uit de beste stad ter wereld!' 

De goede Giro van de kleine Spanjaard is niet onopgemerkt gebleven. Pauselijke toestanden als hij z'n balkondeur opent...

juan pedro lopez
  • Juan Pedro López Juan Pedro López

Hij hoefde nog net niet het urbi et orbi uit te spreken, maar de mensenmassa voor z'n balkon had toch wel wat weg van de menigte die ieder jaar tijdens Pasen op het Sint-Pietersplein staat om de paus te zien...

Dat is uiteraard enigszins gechargeerd, maar dat Juan Pedro Lopez wat heeft losgemaakt in z'n geboortestad met z'n roze trui is wel duidelijk. De kleine Spanjaard die eerder voetballers was en ging fietsen omdat zijn vader vond dat hij moest afvallen, werd groots onthaald in het ongeveer 25.000 inwoners tellende Lebrija.

Dat laat de 24-jarige Spanjaard zien in een bericht op Twitter. We zien hem op z'n rug, zwaaiend naar een grote mensenmassa die zich verzameld hebben voor wat z'n balkondeur is - het kan ook de balkondeur van het gemeentehuis of iets dergelijks zijn. Hoe dan ook, het is een mooi beeld. Een bekroning voor de sterke Giro die Juan Pedro Lopez reed.

Hij schrijft bij de foto: "Bedankt Lebrija! Zoals het spreekwoord zegt, is het belangrijk om te weten waar je naartoe gaat, maar nooit te vergeten waar je vandaan komt. En ik kom uit de beste stad ter wereld!"

Lebrija ligt in Andalusië, de regio waar ook Sevilla te vinden is. Juan Pedro is hartstochtelijk supporter van de voetbalclub Betis Sevilla (die hem op Twitter ook al feliciteerden met z'n roze trui).

Naast tien dagen in het roze werd Lopez ook tweede in de etappe naar de Etna, waar hij het roze veroverde, en reed hij uiteindelijk naar een knappe tiende plek in het algemeen klassement. Hij gaat zich nu richten op de ronde van z'n eigen land: de Vuelta.